
Atracţii turistice
Băile Herculane este una dintre cele mai renumite staţiuni pentru cei din Banat și nu numai. Una dintre cele mai vechi staţiuni balneoclimaterice din Romania și chiar din lume. Turiștii vin aici pentru drumeţii, relaxare sau pentru tratament.
Orasul Băile Herculane
La Băile Herculane sunt o mulțime de obiective turistice: băi imperiale, izvoare cu apă minerală și termală, hoteluri vechi, monumente și statui, clădiri de patrimoniu, peisaje montane, biserici, vile cu o arhitectură deosebită și multe altele.
Poza: Cazionul Băile Herculane
Băile Imperiale Austriece
Cunoscut și sub denumirile de Băile Neptun, Szapáry sau Regina Maria, acest monument istoric ce datează din 1886 a fost construit în stil eclectic după planul arhitectului Ignác Alpár și a găzduit stabilimentul balnear al stațiunii Băile Herculane.
Piața Hercules
În această piață puteti gasi clădiri importante pentru stațiune și care sunt adevărate monumente de arhitectură din secolele XIX-XX. Baia Apollo, Hotelul Dunărea, Hotelul Apollo, Baia Hebe, Hotelul Venus, Hotelul Dacia, Hotelul Domogled și multe altele. În mijlocul pieței tronează statuia lui Hercules, simbolul stațiunii Băile Herculane.
Parcul National Domogled Valea Cernei
Diversitatea tipurilor de peisaje , peşteri termale unice în România, izvoare termominerale, endemisme şi rarităţi de floră şi faună oferă tuturor iubitorilor de natură experienţe inedite.
Pentru iubitorii de drumetii, aici puteti parcurge mai multe trase stabilite pentru a vizita mijlocul naturii acestui parc national.
Cazanele Dunarii
Cazanele Mici și Cazanele Mari reprezintă locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult de pe teritoriul României, unde mărețul fluviul Dunărea parcurge cea mai îngustă și mai grandioasă zonă a Defileului Dunării. Mulți cercetători l-au plasat pe primul loc între frumusețile naturale ale României și ale Europei
Chipul lui Decebal
Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55 m, aflat pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, în apropiere de orașul Orșova, România. Basorelieful îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, fiind sculptat într-o stâncă de către sculptorul Florin Cotarcea, din orașul Orșova.
Plimbări cu barca pe Dunare
DIn multiple locuri de-a lungul Dunarii se pot lua croaziere si curse cu barca sau salupe , pentru a admira tot defileul in toată splendoarea sa.
Se fac opriri pentru a admira minunile naturii si a vedea o frantură de istorie si legendă.
Centru de echitaţie
Echitaţie Herculane vă oferă posibilitatea de a vedea , să interactionaţi și să călăriţi aceste animale maiestuoase.
Este situat în apropiere de pensiune noastra la doar 10 minute de mers pe jos.